fredag den 4. april 2008

Restaurant Miro 2008


Marstrandsgade 2
8000 Aarhus C 
86 13 87 00 

Besøgt ca. slut marts/ start april. 
Jeg har sendt en mail til Miro, for at høre om de skulle ligge inde menuen fra 2008 og 2010, da jeg desværre ikke selv har fået arkiveret den. 


Som skrevet om mig selv har jeg altid gået meget op i finere madlavning og gourmet-mad, og det grundlæggende kendskab starter fra hjemmefronten især fra min far. 
Men en stor del af min interesse starter også fra Miro, som var den første finere restaurant jeg besøgte. 

Første gang var februar 2008 med familien og omkring marts/april samme år med min den gang relativt nye kæreste. 

Denne beretning kommer i første omgang til at handle om oplevelsen, jeg havde med min daværende kæreste Caspar. Det hele startede allerede, da jeg skulle foretage bestillingen. Jeg havde skrevet en fin mail til Toni med et ønske om et bord til to. 
Uheldigt nok ville jeg bestille bord på en helligdag hvor restauranten havde lukket, tilgengæld foreslog Martin (kok), at vi kunne få et bord på en anden dato og så ville vi få en aperitif med lidt snacks som kompensation.

Vi ankom ved 19-tiden og var begge meget spændt. Min partner især da han aldrig før havde spist på en lignende restaurant.
Vi blev mødt med meget åbne arme og smil af ejer Toni Leichtle, hvorefter vi blev ført hen til et lille bord i en hyggelig krog. Kokken Martin E. Vesterdorf serverede den lovede aperitif og fortalte nøjsomt om deres koncept med menu & tilhørende vinmenu. 
Det blev til 4 retter & 4 vine, for os studerende må  jo passe på pengene. Men så blev tryllerierne ellers sat i gang. 

Og her kan jeg indtil videre ikke berette så forfærdeligt meget om maden, da jeg kun husker meget overordnet hvordan maden og vinen var. En opdatering venter lige så snart jeg har hørt fra restauranten om de ligger inde med menuen. 

Min partner og jeg trak helt sikkert gennemsnitsalderen ned den aften, men alligevel var der plads til alle. 
Ved siden af os sad en børnefamilie og længere henne var et bord med "de dyre drenge i 30'erne" som var iført deres slips & jakkesæt. 

Stemningen på Miro er en yderst sjælden oplevelse. 
Hele lokalet er varmt anlagt, dæmpet belysning, vin på hylderne og behagelig jazz i baggrunden. 
Der er virkelig kælet for detaljerne, og man føler sig yderst velkommen i dette lokale, samt ikke mindst af den vidunderlige betjening, og Toni som ikke er bleg for at give "refill" på samtlige glas lækre vine. 

Når behovet kommer til sig, kan man bevæge sig ud på de mindst lige så fine toiletter. Efter min mening er der ikke noget værre end sterile, kolde og intet sigende toiletter på en ellers lækker restaurant, men sådan forholder det sig ikke på Restaurant Miro! 
Igen er der en behagelig jazz i baggrunden, pænt foldede håndklæder, vatrondeller, vatpinde, utallige parfumer  og cremer. Alt det en kvinde i bund og grund har på sit eget badeværelse, kan man også finde på toiletterne på Restaurant Miro. 
Ved personalet bliver der kørt en gennemgående afslappende stil, også selvom hele huset er fyldt med gæster. 
Martin render selv rundt i militærbukser, Toni er lidt pænere klædt på, men stadig afslappet. 



Når jeg husker tilbage på denne oplevelse, var det yderst perfekt og til tårnhøje karakter.

Her kommer lige et par kickwords. 

Altid lækker mad af gode råvarer - veltilberedt - et syn for øjet.
 Altid fantastisk stemning -  rare omgivelser - læg mærke til de hyggeligt indrettede toiletter.
Skøn betjening -  dejlig personlighed - menneskekarakter. 

Miro får i denne omgang 4 ud af 6 bloc de Foie Gras. Betjeningen er dejlig afslappet, maden er tip top, stemingen og toiletterne er tip top! Selvom Miro har givet mig en af de bedste oplevelser, så giver jeg alligevel ikke flere Foie Gras, da de ikke har nogen Michelin stjerner.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar